Csokis-cseresznyés muffin

Csokis-cseresznyés muffin

Cseresznyés - így tovább puha marad!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 evőkanál vaj + a formába
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 6 dkg barna cukor
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kiskanál só
  • 10 dkg aszalt cseresznye
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A vajat a csokoládé felével a tejben gőzfürdő fölött megolvasztjuk. A tűzről levéve 15 percre félretesszük hűlni, majd hozzáadjuk a tojást, és simára keverjük.

A lisztet összekeverjük a kakaóval, a barna cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, összedolgozzuk az olvasztott csokoládéval, majd hozzáadjuk az apróra tört maradék csokit és a cseresznyét is.

Egy vajjal kikent muffinforma mélyedéseit ¾ részig megtöltjük a tésztával, és a sütiket 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni.