Csokis-cseresznyés sütemény recept

Csokis-cseresznyés sütemény
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1884

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezzel felvághat - főleg, ha felvágja!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj + a formába
  • 4 db tojás
  • 4 db tojássárgája
  • 11 dkg cukor
  • 7.5 dkg liszt
  • 10 dkg kimagozott cseresznye

A cseresznyeszószhoz:

  • 0.6 dl cseresznyelikőr
  • 1.2 dl víz
  • 7.5 dkg cukor
  • 20 dkg kimagozott cseresznye

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A szószhoz a likőrt, a vizet és a cukrot nagy lángon felforraljuk, 8-10 percig főzzük, majd amikor besűrűsödött, a tűzről levéve hozzákeverjük a cseresznyét, és félretesszük hűlni.

Az apró darabokra tört csokoládét a vajjal együtt gőzfürdő fölött megolvasztjuk. Az egész tojásokat és a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és a masszát az olvasztott csokoládéhoz öntjük.

A tészta felét egy muffinforma kivajazott mélyedéseibe merjük, néhány szem cseresznyét teszünk rá, majd a maradék tésztát is rákanalazzuk, és sütőben 20-22 percig sütjük. A sütőből kivéve azonnal kiborítjuk a formából, és a cseresznyeszósszal meglocsolva tálaljuk.


Csokis-cseresznyés sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Csokis-cseresznyés sütemény

Csokis-cseresznyés sütemény

Ezzel felvághat - főleg, ha felvágja!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés