Csokis-gesztenyés trüffel recept

Csokis-gesztenyés trüffel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3810

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mondja, hogy vette - úgysem hiszik el, hogy Ön készítette!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 30 dkg gesztenye
  • 4 evőkanál rum vagy brandy
  • 5 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 15 dkg kakaópor (nem cukrozott)

Elkészítés

A csokoládét egy edényben vízgőz felett megolvasztjuk. A gesztenyéket egy kis vízben 2 evőkanál rummal és a cukorral 5 percig forraljuk, majd félretesszük hűlni. Ha kihűlt, lecsepegtetjük.

Hozzáadjuk a vajat az olvadóban lévő csokoládéhoz, majd hozzáöntjük a maradék rumot és a vaníliakivonatot. A tűzről

levéve félretesszük hűlni, majd amikor már formázható állagú, bevonjuk vele a gesztenyéket.

A csokis gesztenyegolyókat a kakaóporba hempergetjük, és felülről is meghintjük kakaóval. Hűtőben tároljuk.


Csokis-gesztenyés trüffel recepthez kapcsolódó receptek

Csokis-gesztenyés trüffel

Csokis-gesztenyés trüffel

Mondja, hogy vette - úgysem hiszik el, hogy Ön készítette!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés