Csokis-kókuszos tekercs gluténmentesen recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Ezeket a csokis-kókuszos gluténmentes tekercseket bármivel meg lehet kenni, akár lekvárral, akár ezzel a krémmel is. Nagyon egyszerű az elkészítése.
- 4 dkg vaj
- 3 db tojás
- 7 dkg liszt (mantler)
- 7 dkg cukor
A krémhez
- 1 zacskó csokoládés pudingpor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 dl kókusztej
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy 30-40 cm-es tepsit.
A piskótához felmelegítjük a vajat és kihűtjük. A tojásokat sűrű habbá verjük a cukorral. Fakanállal beleszórjuk a lisztet, majd a vajat. Tepsiben szétkenjük, és 10 perc alatt készre sütjük. A megsült piskótát tepsin hagyjuk kihűlni.
A pudingport a tejjel összefőzzük és beleszórjuk a kókuszreszeléket.
A piskótát előzőleg konyharuha segítségével feltekerjük, majd kicsavarjuk és megtöltjük a csokis-kókuszos krémmel. Felcsavarjuk és a krémből hagyunk egy keveset a tetejére, majd a végén megszórjuk kókuszreszelékkel.