Csokis-Marcipános Születésnapi Torta recept
Beküldő: Andi80 Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
Mivel imádok sütni, így természetes, hogy a születésnapokra én készítem a tortákat. Ezt a csodát páromnak készítettem. Nem recept leírást követtem, hanem saját magam gondoltam ki. Nagyon ízlett mindenkinek.
A recept hozzávalói ( személyre)
A piskótához:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A csokikrémhez:
- 4 dl tej
- 8 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál kakaópor
- 2 db tojássárgája
- 4 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj
A díszítéshez:
- marcipánmassza (saját magunk is készíthetjük)
- csokireszelék
Elkészítés
A torta alapját képező piskótához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert fehérjét felváltva a cukros tojáshoz adjuk. Kizsírozott, lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése: A puha vajat a cukor mennyiség felével habosra keverem és hozzáadom a kakaót majd hűtőbe teszem. Amíg hűl, a tejet, a tojássárgát és a cukor másik felét jól összekeverem, hozzáadom a lisztet, és csomómentesre keverem. Ezt a keveréket sűrű krémmé főzöm, majd kihűtöm. Mikor kihűlt, hozzáadom a vajkrémhez.
A kihűlt tortalapot 3 vagy 4 felé vágom vízszintesen és betöltöm a következő képpen: Az alsó tortalapra krémet kenek, erre kerül az előre kinyújtott, kerek marcipán lap, amely pontosan olyan nagyságú, mint a piskótánk. Újra krém következik és a következő piskótalap, majd az előzőek szerint folytatjuk.
A krémet úgy kell beosztani, hogy a süti külsejére is jusson. A maradék marcipánból készíthetünk díszt, mely megkoronázza munkánk eredményét.