Csokis-mogyorós brownie recept

Csokis-mogyorós brownie
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Linne22

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3712

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 dkg kakaópor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 4 db tojás
  • 2 dl étolaj

Csokimázhoz:

  • 8 dkg porcukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 evőkanál tej
  • 2 púpos evőkanál csokipuding
  • 1 evőkanál kakaópor

A tetejére:

  • 1 bögre durvára tört mogyoró

Elkészítés

A lisztet a sütőporral, kakaóporral elkeverjük. Beleszórjuk a lereszelt étcsokoládét. A tojásokat felverjük, hozzáöntjük az olajat. Ezeket egybeöntjük, és kézi mixerrel simára keverjük. A kapott masszát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük.

A tetejét megszórjuk durvára tört mogyoróval, előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 20 percig. Amíg sül elkészítjük a csoki mázat, amivel megcsorgatjuk a tetejét.

Csoki máz elkészítése: A porcukrot, a margarint, a tejet, a csoki pudingot, és a kakaóport beleöntöm egy kis edénybe, s gőzön összeolvasztom. Ha a sütemény elkészült rá is csorgatjuk ezt a mázat.

Mikor megszilárdult, egy nagyon finom süteményt kapunk. Nagyobb kockákra vágva kínáljuk.


Csokis-mogyorós brownie recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés