Csokis-mogyorós linzer

Csokis-mogyorós linzer

Ez nem a hagyományos lekváros linzer receptje, hanem egy valódi csokis-mogyorós bonbonmeglepetés

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 12.5 dkg rizsliszt
  • 9 dkg kukoricaliszt
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 12 szem mogyorós csokoládébonbon
  • 12 szem mogyoró

A töltelékhez:

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 8 dkg cukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A vajat és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük. A kétféle liszthez hozzákeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, majd a tojássárgájával együtt hozzáadjuk a vajas keverékhez. A tésztát összedolgozzuk, cipóvá gyúrjuk, majd folpakba csomagolva legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk. Közben az egész tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot habverővel habosra keverjük, majd a tűzről levéve belekeverjük az olvasztott csokoládét.

A tésztát belisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és egy 26 cm átmérőjű sütőformába tesszük. Villával megszurkáljuk, egy benedvesített sütőpapírral lefedjük, nehezéknek szárazbabot szórunk rá, és 180 °C-os sütőben 25 percig elősütjük.

Miután kihűlt, eltávolítjuk a babot és a papírt, megtöltjük a krémmel, és 160 °C-os sütőben további 15 percig sütjük. Kihűlés után 2 órára hűtőbe tesszük. Bonbonnal és mogyoróval díszítve tálaljuk.