Csokis-narancsos márványkuglóf recept

Csokis-narancsos márványkuglóf
3.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
7554

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vallomás - felér vele!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3.3 dl tej
  • 44 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 25 dkg olvasztott vaj + a forma kikenéséhez
  • 22.5 dkg sütőporos liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dkg kakaópor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj

Az öntethez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tejet elkeverjük a cukorral és a vaníliával, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd hozzákeverjük a lisztet és a tojást is.

A tészta egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a felolvasztott étcsokoládét, a másik feléhez pedig a narancshéjat.

A csokoládés részt egy kivajazott kuglófformába öntjük. Kanalanként hozzáadjuk a narancsos keveréket úgy, hogy egy kenőkéssel közben örvényeket rajzolunk bele (ez adja majd a márványmintázatot).

A kuglófot sütőben 60-80 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd a formában 20 percig hűlni hagyjuk. Közben az apróra vágott csokoládét összeforraljuk a tejszínnel, és tálaláskor meglocsoljuk vele a kuglófot.


Csokis-narancsos márványkuglóf recepthez kapcsolódó receptek

Csokis-narancsos márványkuglóf

Csokis-narancsos márványkuglóf

Vallomás - felér vele!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csokis-narancsos márványkuglóf recepthez

Ritka - 2011. december 16.
Kedves Receptgazda, Elkészi'tettem ezt a valóban illatos és finom kuglófot, de... valamiért nem volt foszlós az állaga, szinte szeletelni sem nagyon lehetett, szétesett annyira "olajos" volt. Nem lehet, hogy egy picit sok benne a vaj? Több liszt, vagy kevesebb vaj lenne a megoldás? A sütési időt betartottam, és tűpróbát is végeztem. Ennek ellenére lehetséges, hogy még tovább kelllett volna sütni? Mindenesetre az i'zvilág kitűnő volt!
Ági - 2011. november 26.
Szerintem lehet érteni, de a 3,3 dl tej helyett ha csak 3 dl tejet használsz, akkor is jó lesz a kuglóf. A sütőporos liszt összeállítása 20 dkg liszt, és 1/2 csomag sütőpor kb. Ha pedig nem akarod ennyire cukrosan. akkor lehet, hogy elég bele 15 dkg cukor is, attól függ,,hogy ki mennyire szereti édesen. Esetleg még a vaj is lehet kevesebb.
Tryxi - 2011. november 26.
Csak a hozzávalókat olvastam! De nem értem! A receptekhez patikamérleg kell? Mi az, hogy 44dkg cukor, 22,5dkg sütőporos liszt! 3.3dl tej. !!!!!!!!!!????????????? Ha egy kicsit több, vagy kevesebb-már nem lesz jó? Általában a konyhamérlegek nem ennyire pontosak! Kérek választ! üdv. Tryxi