Csokis-narancsos márványkuglóf

Csokis-narancsos márványkuglóf

Vallomás - felér vele!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3.3 dl tej
  • 44 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 25 dkg olvasztott vaj + a forma kikenéséhez
  • 22.5 dkg sütőporos liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dkg kakaópor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj

Az öntethez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tejet elkeverjük a cukorral és a vaníliával, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd hozzákeverjük a lisztet és a tojást is.

A tészta egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a felolvasztott étcsokoládét, a másik feléhez pedig a narancshéjat.

A csokoládés részt egy kivajazott kuglófformába öntjük. Kanalanként hozzáadjuk a narancsos keveréket úgy, hogy egy kenőkéssel közben örvényeket rajzolunk bele (ez adja majd a márványmintázatot).

A kuglófot sütőben 60-80 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd a formában 20 percig hűlni hagyjuk. Közben az apróra vágott csokoládét összeforraljuk a tejszínnel, és tálaláskor meglocsoljuk vele a kuglófot.