Csokis-sajtkrémes epertorta recept

Csokis-sajtkrémes epertorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
2017

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Isteni csokis-sajtkrémes-epres torta, érdemes kipróbálni a receptet!

4 személyre

  • 4 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 4 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 1 kk Dr. Oetker sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag Dr. Oetker vanillincukor
  • 1 csipet kardamom mag

A krémhez

  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 3 ek cukor
  • 1 szál vanília kikapart magja
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 3 dkg natúr pisztácia
  • 30 dkg friss, szép eper
  • citromfű

Elkészítés

A tojásokat a tojássárgával, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal robotgéppel jó habosra felverjük, és az előre leszitált sütőporos lisztet elvegyítjük fakanállal a kemény tojáshabba úgy, hogy sok levegő kerüljön bele. A kardamom magot is hozzákeverjük. Kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd két lapba vágjuk fel.

A tejszínt a csokival és a kikapart vaníliával felolvasztjuk gőz felett, majd 10 dkg vajat is, és a cukorral együtt sima krémmé keverjük. Teljesen kihűtjük, majd hűtőbe tesszük. 1-2 óra elteltével a krémet elkeverjük a sajtkrémmel. Megtöltjük a tortát és az egészet bevonjuk a krémmel. Eperrel díszítjük, pisztáciával megszórjuk.

Tárolás: hűtőben.


Csokis-sajtkrémes epertorta recepthez kapcsolódó receptek

Csokis-sajtkrémes epertorta

Csokis-sajtkrémes epertorta

Isteni csokis-sajtkrémes-epres torta, érdemes kipróbálni a receptet!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés