Csokis-zabpelyhes keksz recept

Csokis-zabpelyhes keksz
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4128

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szerénysége csak álca- elképesztően finom!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 10 dkg liszt
  • 2.5 dkg kakaópor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.25 kiskanál só
  • 12.5 dkg puha Rama + a tepsibe
  • 10 dkg cukor
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. A Ramát elektromos keverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd a lisztes keveréket, és csomómentesre keverjük. Végül egy spatulával hozzáforgatjuk a zabpelyhet és az apró darabokra tört csokoládét.

A tésztából evőkanálnyi adagokat halmozunk egy Ramával kikent sütőlapra, és 5 cm átmérőjű korongokká lapítjuk. (A korongok között 5 cm helyet hagyunk.) A sütit 15-16 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Azonnal fogyasztható, de üvegben több hétig is eláll.


Csokis-zabpelyhes keksz recepthez kapcsolódó receptek

Csokis-zabpelyhes keksz

Csokis-zabpelyhes keksz

Szerénysége csak álca- elképesztően finom!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés