Csokis-zabpelyhes keksz recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Szerénysége csak álca- elképesztően finom!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 10 dkg liszt
- 2.5 dkg kakaópor
- 0.5 kiskanál szódabikarbóna
- 0.25 kiskanál só
- 12.5 dkg puha Rama + a tepsibe
- 10 dkg cukor
- 0.5 kiskanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál zabpehely
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. A Ramát elektromos keverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd a lisztes keveréket, és csomómentesre keverjük. Végül egy spatulával hozzáforgatjuk a zabpelyhet és az apró darabokra tört csokoládét.
A tésztából evőkanálnyi adagokat halmozunk egy Ramával kikent sütőlapra, és 5 cm átmérőjű korongokká lapítjuk. (A korongok között 5 cm helyet hagyunk.) A sütit 15-16 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Azonnal fogyasztható, de üvegben több hétig is eláll.
Csokis-zabpelyhes keksz recepthez kapcsolódó receptek
Csokis-zabpelyhes keksz
Szerénysége csak álca- elképesztően finom!