Csokis brownie recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Az amerikai csokis sütik a kedvenceim. A brownie receptjét egyszerű elkészíteni, ám annál finomabb.
- 15 dkg darált mandula
- 13 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki bevonat
- 10 dkg kristálycukor
- 6 dkg Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
- 25 g finomliszt
- 6 db tojássárgája
- 6 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 1 csipet sütőpor
A mázhoz
- 8 dkg langyos, olvasztott tejcsokoládé bevonat
- 8 dkg langyos, olvasztott vaj
A díszítéshez
- 2 ek durvára vágott pisztácia
- 1 ek barna szórócukor
Elkészítés
A vajat, a sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásssárgákat és összekeverjük az olvasztott csokoládéval, amit előtte gőz felett felolvasztottunk. A lisztet összedolgozzuk a mandulával és a sütőporral, majd a masszához adagoljuk. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és sütőben 170 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
A süteményt hagyjuk kihűlni, majd kis téglalapokra, felvágjuk, és rácsra tesszük. A tejcsokoládé bevonatot összekeverjük a vajjal és bevonjuk vele a süteményeket. A végén megszórjuk pisztáciával és barna szórócukorral. De lehet pirított manduladarabokkal is, ahogyan az a képen is látható.
Tálalás: elég kiadós, sok lesz belőle.