Csokis isler recept

Csokis isler
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4842

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Finom és gyors sütemény, ami bármilyen alkalomra készülhet.

6 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg kakaó
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg tejpor
  • 0.5 liter baracklekvár a töltéshez

A díszítéshez:

  • tortabevonó
  • pisztácia
  • pirított fenyőmag

Elkészítés

A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára. Addig gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és egy zsírpapírt készítünk a tepsibe. A tésztát hűlés után 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, és a nagyobbik linzer szaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe rakjuk egymástól olyan távol, hogy össze ne érjenek sütés közben. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt szép világosra sütjük. Ne süssük túl, mert kesernyés lesz.

Ha mind kisült kihűlés után baracklekvárral kettőt ragasszunk össze, tegyük tálcára. Én akkor állok neki a csokizásnak, amikor a lekvár már egy kicsit megszilárdul a süti között. Akkor belemártom a csokiba egyenként, és rácsra, vagy zsírpapírra teszem. Rászórom a pirított magvakat, és hűtőbe dermesztem. Sokáig eláll, és omlós marad.


Csokis isler recepthez kapcsolódó receptek

Csokis isler

Csokis isler

Finom és gyors sütemény, ami bármilyen alkalomra készülhet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés