Csokis keksz recept

Csokis keksz
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
8771

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ismer olyat... Aki ne szeretné?

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 14 dkg vaj
  • 20 dkg barna cukor (világos)
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 24 dkg liszt
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.75 kiskanál sütőpor
  • 0.75 kiskanál só
  • 28 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, és azokkal is eldolgozzuk.

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez, megszórjuk az apró darabokra tört csokoládéval, és alaposan összedolgozzuk. Műanyag fóliába csomagolva legalább 24 órára hűtőbe tesszük.

A masszát felhasználás előtt hagyjuk egy kicsit felmelegedni,

majd evőkanállal pingponglabdányi adagokat szaggatunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsire. (Elég helyet hagyjunk a sütik között, mert megnőnek!)

A kekszet 175 °C-ra előmelegített sütőben 14-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ami nem fogy el azonnal, azt zárható dobozba tesszük – másnap még ízletesebb lesz.


Csokis keksz recepthez kapcsolódó receptek

Csokis keksz

Csokis keksz

Ismer olyat... Aki ne szeretné?

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csokis keksz recepthez

Teréz - 2013. február 04.
Én csináltamilyet a Stál receptje szerint, csokival és a következő alkalommalcsoki helyett barack lekvárt tettem bele. Nagyon finom lett.
Preininger Csaba - 2012. július 27.
Recept szerint csináltam de hozzá tettem egy apróságot a hűtőből való kivétel után egy kis tejet kell hozzá adni, és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!!