Csokis keksz recept

Csokis keksz
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1934

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy eredeti amerikai csokis keksz, nagyon finom.

4 személyre

  • 175 gr búzaliszt (BL55)
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 0.5 teáskanál só
  • 60 gr vaj
  • 45 gr natúr krémsajt
  • 60 gr kristálycukor
  • 120 gr cukor - aranybarna
  • 1 db tojás
  • 100 gr csokoládé pasztillák (cseppek) vagy 45% csokoládé

Elkészítés

A lisztet, szódabikarbónát és a sót jól összekeverjük.

Egy konyhai robotgépben habosítsuk fel a vajat, krémsajtot, cukrot, barna cukrot, amíg szép habos lesz.

Adjuk hozzá a tojást, és azzal is jól habosítsuk fel.

Keverjük hozzá a lisztes keveréket is.

Végül pedig a csokoládé cseppeket is keverjük hozzá.

Csomagoljuk folpackba a tésztát és tegyük hűtőbe pár órára.

A kihűlt tésztából készítsünk golyókat, majd tegyük őket a sütőlemezre elég távol egymástól, hogy tudjanak terülni.

190 C fokra előmelegített sütőben süssük 9-11 percig légkeverés nélkül. Nem szabad, hogy színt kapjanak! Ekkor még olyanok, mint ha nem sültek volna meg teljesen, de valójában már jók! Hagyjuk a lemezen kihűlni őket.

Egy pohár tejjel egyszerűen mennyei! :)


Csokis keksz recepthez kapcsolódó receptek

Csokis keksz

Csokis keksz

Egy eredeti amerikai csokis keksz, nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés