Csokis kókuszgolyó recept

Csokis kókuszgolyó
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
7009

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bombajó kókuszos sütés nélküli finomság

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 18 dkg porcukor
  • 3 evőkanál zsíros tejszín
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál kakaópor (édesítetlen)
  • 2 evőkanál fahéj

Elkészítés

A kókuszreszeléket aprítógépben átdaráljuk, majd hozzáadunk 15 dkg porcukrot, a tejszínt és a vaníliát, és alaposan összedolgozzuk.

A masszából 1 evőkanálnyi adagokban golyókat formázunk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

A kakaót összekeverjük a fahéjjal és a maradék porcukorral, és meghempergetjük benne a golyókat (a felesleget lerázzuk). Tányérra helyezzük, letakarjuk alufóliával, és fogyasztásig a hűtőben tartjuk.

Kókuszreszelék

A kókusz nagyszerű gyümölcs, főleg frissen. Egy eredetileg dél-ázsiai, kb. 30 méter magas pálmafán nevelkedik (létezik egyébként törpepálma is, azt könnyebb szüretelni). A dióban, amíg érik, édes kókuszvíz (nem kókusztej!) található, ami aztán beszívódik a gyümölcshúsba. Nemcsak finom, de tele van kalciummal, magnéziummal, vassal és cinkkel is. Erősíti a csontokat, segíti az emésztést, kihajtja a vizet a szervezetből, és tisztítja a vért. Kicsit szomorú, hogy elsősorban szárított, reszelt formájában ismerjük – ha rám hallgatnak, egyszer kipróbálják frissen, vékony szeletekre vágva, jégen tálalva (lehetőség szerint tenger- vagy medenceparton). Persze reszelt változata sem ördögtől való, az is igazi kókuszból van: a diót vagy egészben, vagy félbevágva szárítják (ez a kopra), majd a gyümölcshúst ledarálják. Az egyetlen baja az lehet, ha valamilyen vegyszerrel fehérítik, ezért érdemes biováltozatot vásárolni, és ezzel borítani a kókuszkocka oldalát. A jól bevált klasszikusok mellett érdemes kipróbálni sós, csípős ételekhez is. Tejallergiások készíthetnek belőle kókusztejet, gluténérzékenyek kókuszlisztet, egészségmániások pedig kókuszzsírt is.

Csokis kókuszgolyó recepthez kapcsolódó receptek

Csokis kókuszgolyó

Csokis kókuszgolyó

Bombajó kókuszos sütés nélküli finomság

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés