Csokis korongok karamellizált szilvával recept

Csokis korongok karamellizált szilvával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1314

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Átlényegülve - egyszerűből fenséges!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 3.7 dl kefir
  • 10 dkg olvasztott vaj (kihűtve)
  • 22 dkg sütőporos liszt
  • 14 dkg étcsokoládé

A szilvához:

  • 1.5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 6 db szilva

Az öntethez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1.5 dl tejszín

Elkészítés

A szilvához a 1,5 dkg vajat közepes lángon megolvasztjuk, feloldjuk benne a cukrot, majd nagy lángon karamellizálni kezdjük. Ahogy barnulni kezd, óvatosan beleforgatjuk a kimagozott és cikkekre vágott szilvát, néhány percig együtt karamellizáljuk, majd a tűzről levéve félretesszük.

A tojást alaposan kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kefirt és a vaj felét. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a tojásos keveréket és az apróra tört étcsokoládét, és összedolgozzuk.

A tésztát vékonyan kivajazott teflonserpenyőben evőkanálnyi adagokban aranysárgára sütjük. (A vajat közben mindig pótoljuk.) A már kisült korongokat meleg helyen tartjuk.

Az öntethez az étcsokoládét apró darabokra törjük, és egy hőálló edénybe tesszük. A tejszínt közepes lángon éppen a forráspontig hevítjük, majd ráöntjük a csokoládéra, és alaposan összekeverjük.

Tálaláskor a korongokat hármasával tányérokra helyezzük, rákanalazzuk a szilvát, majd meglocsoljuk a csokiöntettel.


Csokis korongok karamellizált szilvával

Csokis korongok karamellizált szilvával

Átlényegülve - egyszerűből fenséges!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés