Csokis mandulástekercs recept

Csokis mandulástekercs
3 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1199

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű recept, már többször megcsináltam, lehet még gesztenye krémmel is, és lisztérzékenyeknek is elkészíthető

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg darált mandula
  • 5 db tojás

A krémhez:

  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dl habtejszin

Elkészítés

A tésztához felolvasztjuk a vajat, és a 10 dkg csokit, ha langyos belekeverjük a tojássárgájákat, majd a lisztet és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét cukorral, és a tésztához adjuk. Egy sütőpapirral fedett sütőlapra, egy négyszögletes formába rá simitjuk, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Ha kész nedves konyharuhával feltekerjük.

Krém elkészítése: 2 egész tojást 15 porcukorral vízgőz felett felfőzzük. Ha kihült hozzáadunk kb. 10 dkg vajat, ezt habosra keverjük és mandula aromát adunk hozzá. Felverünk kb. 4 dl habtejszint, hozzáadunk fixálót, és óvatosan belekeverjük a vajas krémet.

Hütőbe tesszük és ezzel a krémmel megkenjük a piskótát, és feltekerjük. A tetejére felolvasztunk gőz felett 10 dkg étcsokit, kb 1 dl tejszinnel, és ezt még a sütemény tetejére kenjük.


Csokis mandulástekercs recepthez kapcsolódó receptek

Csokis mandulástekercs

Csokis mandulástekercs

Egyszerű recept, már többször megcsináltam, lehet még gesztenye krémmel is, és lisztérzékenyeknek is elkészíthető

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés