Csokis tejszínes szelet recept

Csokis tejszínes szelet
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
4178

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 9 kanál liszt
  • 6 kanál cukor
  • 3 kanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 2 csomag csokipuding
  • 6 dl tej
  • 4 kanál cukor
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kanál kakaópor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 teáskanál zselatin

A mázhoz

  • 15 dkg tortabevonó
  • olaj

Elkészítés

A tojást nagyon habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet. 3 egyforma lapot sütünk belőle 30x22 cm-es tepsiben. 10 perc a sütési idő tepsinként. Félretesszük hűlni.

Elkészítjük a krémet: a pudingport és a cukrot felfőzzük a tejben, hozzátesszük az aromát és hűlni hagyjuk. A margarint, a cukrot és a kakaóport habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összeturmixoljuk, hogy jó krémes legyen. Az alsó lapra rákenjük és hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a tejszínt: a zselatint felmelegítjük és a felvert tejszínhabba keverjük. A krémre rátesszük a középső lapot, arra kenjük a tejszínt. Végül az utolsó lapot is rátesszük, és jól lenyomkodjuk.

A csokit megolvasztjuk, belekeverjük az olajat és rákenjük az utolsó lapra. Két kanálnyit félreteszünk, és ha már megdermedt egy kicsit a tetején, a többi csokit is rácsorgatjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.


Csokis tejszínes szelet recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés