Csokis tejszínes szelet recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához
- 6 db tojás
- 9 kanál liszt
- 6 kanál cukor
- 3 kanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
- 2 csomag csokipuding
- 6 dl tej
- 4 kanál cukor
- 1 teáskanál rumaroma
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 kanál kakaópor
- 3 dl habtejszín
- 1 teáskanál zselatin
A mázhoz
- 15 dkg tortabevonó
- olaj
Elkészítés
A tojást nagyon habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet. 3 egyforma lapot sütünk belőle 30x22 cm-es tepsiben. 10 perc a sütési idő tepsinként. Félretesszük hűlni.
Elkészítjük a krémet: a pudingport és a cukrot felfőzzük a tejben, hozzátesszük az aromát és hűlni hagyjuk. A margarint, a cukrot és a kakaóport habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összeturmixoljuk, hogy jó krémes legyen. Az alsó lapra rákenjük és hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a tejszínt: a zselatint felmelegítjük és a felvert tejszínhabba keverjük. A krémre rátesszük a középső lapot, arra kenjük a tejszínt. Végül az utolsó lapot is rátesszük, és jól lenyomkodjuk.
A csokit megolvasztjuk, belekeverjük az olajat és rákenjük az utolsó lapra. Két kanálnyit félreteszünk, és ha már megdermedt egy kicsit a tetején, a többi csokit is rácsorgatjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.