Csokitorta - ganache krémmel recept

Csokitorta -  ganache krémmel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
4225

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Köszönöm az inspirációt a TV Paprika Magazinnak. Talán nem olyan mutatós, mint a prototípus, de nagyon kiadós és finom lett. A kakaós piskótát 3 lapba vágtam, volt egy maradék fehér piskóta lapom, azt is közé illesztettem. Meggyel dúsítottam, a külsejét is a töltelék krémmel vontam be.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta:

  • 30 dkg liszt + a tortaformába
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 5 gr sütőpor
  • 0.5 kiskanál só
  • 10 dkg holland kakaópor
  • 2 dl forró víz
  • 40 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 17 dkg puha vaj + a tortaformába
  • 2 dl kefir
  • 1 kiskanál vaníliakivonat

Töltelék:

  • 3 dl állati eredetű tejszín
  • 20 dkg + 5 dkg min. 70 %-os étcsokoládé
  • 0.5 késhegynyi só
  • 20 dkg lágy vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 4 evőkanál vörösboros meggylekvár
  • 40 dkg magozott meggy

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 28-30 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, a forma szélével együtt kivajazzuk és vékonyan kilisztezzük.

A tészta készítése: A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Egy másik edényben a kakaóporra forró vizet öntünk, és simára keverjük. A cukrot és a tojásokat kézi mixerrel habosra verjük, majd apránként hozzáadjuk a vajat. Ezután hozzákeverjük a kakaós masszát, a kefirt és a vanília kivonatot. Alaposan összedolgozzuk. Ezután beleszórjuk a lisztet, újra alaposan összedolgozzuk, és a tortaformába öntjük. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd hagyjuk kihűlni.

A ganache töltelék készítése: Felforrósítjuk a tejszínt, beletördelünk 20 dkg étcsokit, 10 percig állni hagyjuk. Nem keverjük meg, így nem lesz darabos. Közben géppel felhabosítjuk a vajat a porcukorral, beleszórjuk a kakaóport is. A kihűlt csokis tejszínt a pici sóval kemény habbá verjük. Apránként belekanalazzuk a kakaós vajkrémet, rászórjuk a narancshéj reszeléket, fakanállal elkeverjük.

Összeállítás: A tésztát kivesszük a formából, óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt és 3 lapba vágjuk. Mindegyik lap tetejét vékonyan megkenjük házi vörösboros-meggylekvárral, rá narancsos ganach-t kenünk. Közé szórjuk a lecsepegtetett meggyel, a tetejét és az oldalát is bevonjuk a krémmel. A maradék csokit felaprítjuk, a torta bevont tetejére szórjuk. Pár órán át a hűtőszekrényben pihentetjük, majd kellő dermedés után szeletekre vágva kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Csokitorta - ganache krémmel recepthez kapcsolódó receptek

Csokitorta -  ganache krémmel

Csokitorta - ganache krémmel

Köszönöm az inspirációt a TV Paprika Magazinnak. Talán nem olyan mutatós, mint a prototípus, de nagyon kiadós és finom lett. A kakaós piskótát 3 lapba vágtam, volt egy maradék fehér piskóta lapom, azt is közé illesztettem. Meggyel dúsítottam,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés