Csokitorta körtekalappal recept

Csokitorta körtekalappal
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
1723

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Látványnak sem utolsó - eszméletlenül finom torta

4 személyre

  • vaj a formák kikenéséhez
  • 4.5 dl tejföl
  • 2.5 dl víz
  • 1.5 dl repceolaj
  • 40 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál vanília
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kiskanál só
  • 22 dkg liszt
  • 1.5 dkg kakaópor
  • 0.45 kiskanál frissen őrölt fekete bors
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 0.5 kiskanál őrölt szegfűbors
  • 0.5 kiskanál szerecsendió
  • 0.2 kiskanál szegfűszeg
  • 22 dkg félédes csokoládé

A gyümölcskeverékhez

  • 1 db körte
  • 1 db alma
  • 5 dl almalé
  • 20 dkg cukor
  • 3 dkg cseresznye

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Kivajazunk három kerek sütőformát. Összekeverjük a tejfölt, a vizet, az olajat, a cukrot, a tojást, a vaníliát, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a borsot, a fahéjat, a szegfűborsot, a szerecsendiót és a szegfűszeget, majd simára keverjük.

A tésztát három részre osztjuk, a kivajazott sütőformákba öntjük, és 30-35 percig sütjük, míg a tetejük ruganyos nem lesz. 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük és hűlni hagyjuk.

A csokoládét feldaraboljuk, a tejszínt közepes lángon felforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a csokoládét. Szoba-hőmérsékletűre hűtjük, és 1 órán át állni hagyjuk.

A gyümölcskeverékhez a körtét hosszanti, az almát keresztirányban felszeleteljük. Az almalét és a cukrot összekeverjük, és közepes lángon felforraljuk. Beletesszük a felszeletelt gyümölcsöket és a

cseresznyét, majd ismét felforraljuk. Lejjebb vesszük a lángot, a keveréket 2 percig fedő alatt főzzük, majd a tűzről levesszük, és 5 percig állni hagyjuk. A levet leöntjük, és a gyümölcsöket hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

Az egyik tepsiből kivesszük a megsült tésztát, és a csokoládékrém harmadával bekenjük.

Rátesszük a másik tésztát, és azt is bekenjük a csokikrémmel. A harmadik tésztával lefedjük, a tetejére öntjük a maradék csokikrémet és ráhalmozzuk a gyümölcsöket. Azonnal tálaljuk.


Csokitorta körtekalappal recepthez kapcsolódó receptek

Csokitorta körtekalappal

Csokitorta körtekalappal

Látványnak sem utolsó - eszméletlenül finom torta

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csokitorta körtekalappal recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. január 25.
Ez is nagyon tetszik.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. január 25.
Ez is nagyon tetszik.