Csokitorta körtekalappal recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 65 perc
Megnézték: |
Látványnak sem utolsó - eszméletlenül finom torta
- vaj a formák kikenéséhez
- 4.5 dl tejföl
- 2.5 dl víz
- 1.5 dl repceolaj
- 40 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 kiskanál vanília
- 2 kiskanál sütőpor
- 0.5 kiskanál szódabikarbóna
- 0.5 kiskanál só
- 22 dkg liszt
- 1.5 dkg kakaópor
- 0.45 kiskanál frissen őrölt fekete bors
- 0.5 kiskanál őrölt fahéj
- 0.5 kiskanál őrölt szegfűbors
- 0.5 kiskanál szerecsendió
- 0.2 kiskanál szegfűszeg
- 22 dkg félédes csokoládé
A gyümölcskeverékhez
- 1 db körte
- 1 db alma
- 5 dl almalé
- 20 dkg cukor
- 3 dkg cseresznye
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Kivajazunk három kerek sütőformát. Összekeverjük a tejfölt, a vizet, az olajat, a cukrot, a tojást, a vaníliát, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a borsot, a fahéjat, a szegfűborsot, a szerecsendiót és a szegfűszeget, majd simára keverjük.
A tésztát három részre osztjuk, a kivajazott sütőformákba öntjük, és 30-35 percig sütjük, míg a tetejük ruganyos nem lesz. 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük és hűlni hagyjuk.
A csokoládét feldaraboljuk, a tejszínt közepes lángon felforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a csokoládét. Szoba-hőmérsékletűre hűtjük, és 1 órán át állni hagyjuk.
A gyümölcskeverékhez a körtét hosszanti, az almát keresztirányban felszeleteljük. Az almalét és a cukrot összekeverjük, és közepes lángon felforraljuk. Beletesszük a felszeletelt gyümölcsöket és a
cseresznyét, majd ismét felforraljuk. Lejjebb vesszük a lángot, a keveréket 2 percig fedő alatt főzzük, majd a tűzről levesszük, és 5 percig állni hagyjuk. A levet leöntjük, és a gyümölcsöket hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Az egyik tepsiből kivesszük a megsült tésztát, és a csokoládékrém harmadával bekenjük.
Rátesszük a másik tésztát, és azt is bekenjük a csokikrémmel. A harmadik tésztával lefedjük, a tetejére öntjük a maradék csokikrémet és ráhalmozzuk a gyümölcsöket. Azonnal tálaljuk.