Csokitorta liszt nélkül recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 110 perc
Megnézték: |
A csoki csodája - liszt helyett mandulával!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 40 dkg étcsokoládé
- 20 dkg Rama
- 4 db tojás
- 20 dkg barna cukor
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 25 dkg őrölt mandula
- 1 kiskanál sütőpor
- porcukor a tálaláshoz
A krémhez:
- 12 dkg krémsajt
- 2 dkg Rama
- 6 dkg porcukor
- 1 dkg kakaópor + a morzsához
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A csoki felét a Ramával együtt vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük.
A tojásokat kikeverjük a barna cukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert mandulát. A tésztát a tortaformába kanalazzuk, és kb. 45 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük hűlni. A sütőt nem kapcsoljuk ki.
Amikor a torta kihűlt, a felpúposodott tetejét egy késsel egyenesre vágjuk. A levágott részt apróra vágjuk, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Közben elkészítjük a krémet: a Ramát és a krémsajtot elektromos keverővel 6-8 perc alatt krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, és további 6-8 percig keverjük.
A tortát kétfelé vágjuk, a közepét megkenjük a csokikrémmel, majd vékonyan bevonjuk a tetejét és az oldalát is. A sütőből kivett morzsát összezúzzuk, majd elkeverjük egy kevés kakaóporral, és bevonjuk vele a torta minden oldalát.
Megolvasztjuk a maradék csokoládét, majd egyenletesen elosztjuk egy sütőpapíron. Beborítjuk egy másik sütőpapírral, sodrófával ellapítjuk, feltekerjük, majd a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, szilánkokra törjük, és a torta tetejét díszítjük vele. Végül megszórjuk egy kis porcukorral is.