Csokitorta liszt nélkül

Csokitorta liszt nélkül

A csoki csodája - liszt helyett mandulával!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg Rama
  • 4 db tojás
  • 20 dkg barna cukor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 25 dkg őrölt mandula
  • 1 kiskanál sütőpor
  • porcukor a tálaláshoz

A krémhez:

  • 12 dkg krémsajt
  • 2 dkg Rama
  • 6 dkg porcukor
  • 1 dkg kakaópor + a morzsához
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.

A csoki felét a Ramával együtt vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük.

A tojásokat kikeverjük a barna cukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert mandulát. A tésztát a tortaformába kanalazzuk, és kb. 45 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük hűlni. A sütőt nem kapcsoljuk ki.

Amikor a torta kihűlt, a felpúposodott tetejét egy késsel egyenesre vágjuk. A levágott részt apróra vágjuk, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.

Közben elkészítjük a krémet: a Ramát és a krémsajtot elektromos keverővel 6-8 perc alatt krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, és további 6-8 percig keverjük.

A tortát kétfelé vágjuk, a közepét megkenjük a csokikrémmel, majd vékonyan bevonjuk a tetejét és az oldalát is. A sütőből kivett morzsát összezúzzuk, majd elkeverjük egy kevés kakaóporral, és bevonjuk vele a torta minden oldalát.

Megolvasztjuk a maradék csokoládét, majd egyenletesen elosztjuk egy sütőpapíron. Beborítjuk egy másik sütőpapírral, sodrófával ellapítjuk, feltekerjük, majd a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, szilánkokra törjük, és a torta tetejét díszítjük vele. Végül megszórjuk egy kis porcukorral is.