Csokoládékosárkák gesztenyekrémmel töltve recept

Csokoládékosárkák gesztenyekrémmel töltve
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2105

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon csokoládés és nagyon finom, sütés nélküli desszert.

4 személyre

  • Hozzávalók 8 db kosárkához:
  • 25 dkg csokoládé (60%-os)
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • rum (v. rumaroma)

Elkészítés

A csokoládét gőz fölött olvasszuk fel, majd ecset segítségével kenjük ki a szilikonos muffin formákat. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (papírformában is készülhet, csak azt kissé macerás eltávolítani a csokoládéról)

Amikor a csokoládé már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd ismét kenjük meg olvasztott csokoládéval. Ezután szintén tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón (v. reszeljük le) majd adjuk hozzá a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül pedig ízlés szerint rumot (v. rumaromát). Ezután keverjük ki jó habosra.

Végül egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki a csokoládékosárkákat a formából, majd töltsük meg a gesztenyés krémmel.

Tetejére csorgassunk olvasztott csokoládét. (vigyázzunk a meleg csokoládé ne folyjon rá a csokoládékosárra mert az különben felolvad tőle)

Fogyasztás előtt 1-2 nappal elkészíthetjük, majd hűtőben tároljuk. Így az ízeknek is bőven lesz ideje összeérni.


Csokoládékosárkák gesztenyekrémmel töltve recepthez kapcsolódó receptek

Csokoládékosárkák gesztenyekrémmel töltve

Csokoládékosárkák gesztenyekrémmel töltve

Nagyon csokoládés és nagyon finom, sütés nélküli desszert.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csokoládékosárkák gesztenyekrémmel töltve recepthez

thumb
Gizi - 2013. szeptember 14.
Köszönöm Zsuzsa!!! Karácsonyra mindig készítek, nagyon szeretik a vendégeim. :)
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 14.
Nagyon szépek,és igazán fenséges deszert!