Csokoládékosárkák mascarponekrémmel és őszibarackkal recept

Csokoládékosárkák mascarponekrémmel és őszibarackkal
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
275

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csokoládé a mascarponekrémmel és a karamellizált őszibarackkal nagyon finom.

4 személyre

  • Hozzávalók 8 db szilikonos muffin formához:
  • 1 tábla 60%-os csokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • reszelt citromhéj
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)

Karamellizált őszibarack:

  • 4 db őszibarack3
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 1 dl fehér bor

Elkészítés

A csokoládét gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel.

A szilikonos muffin formákat ecsettel kenjük ki egy réteg csokoládéval, majd pár percre helyezzük be a hűtőszekrénybe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Ezután vegyük ki a hűtőből, majd kenjünk rá még egy réteg csokoládét, és ismét tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Végül harmadszor is kenjük meg egy réteg csokoládéval, majd ismét a tegyük be a hűtőbe pár percre.

Amikor a csokoládé már szépen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd óvatosan kicsit lazítsuk körbe a forma tetején a csokoládét, végül pedig egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki a formából.

Ezután a csokoládé kosárkákat felhasználásig tegyük vissza a formába, majd a hűtőszekrénybe.

A fehér csokoládét szintén gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.

A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá a kihűlt, de még folyós, olvasztott csokoládét.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-csokoládés krémhez.

Az őszibarackokat hámozzuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel, és csepegtessük meg citromlével.

Egy serpenyőbe tegyük bele a cukrot, majd karamellizáljuk világos barnára. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a feldarabolt barackot, szórjuk meg a vaníliás cukorral, és őrölt fahéjjal, majd óvatosan keverjük össze. Tegyük vissza a tűzre, és öntsük hozzá a bort, szintén keverjük össze, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg az őszibarackot. (Ezalatt az idő alatt a leve szépen besűrűsödik)

Az elkészült barackdarabokat szedjük ki egy tányérra, majd teljesen hűtsük ki.

Közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a csokoládé kosárkákat a mascarponés-csokoládés-habos krémmel, majd a tetejére kanalazzuk rá a karamellizált őszibarackot.


Csokoládékosárkák mascarponekrémmel és őszibarackkal recepthez kapcsolódó receptek

Csokoládékosárkák mascarponekrémmel és őszibarackkal

Csokoládékosárkák mascarponekrémmel és őszibarackkal

A csokoládé a mascarponekrémmel és a karamellizált őszibarackkal nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csokoládékosárkák mascarponekrémmel és őszibarackkal recepthez

thumb
Gizi - 2014. január 13.
Kedves Márta, örülök hogy neked is tetszik!!! Én sokszor készítem, és különböző krémekkel, és gyümölccsel töltöm meg.
thumb
vajdamarta - 2014. január 13.
Szuperj ó ez az ehető kosárka ötlet, Gizi!