Csokoládékrémes képviselőfánk recept

Csokoládékrémes képviselőfánk
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

85 perc

Megnézték:
2851

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A délutáni kávéhoz a csokoládékrémes képviselőfánkot friss gyümölccsel fogyasztjuk. Még ínycsiklandóbb, ha a kihűlt és félbevágott fánkok tetejére vékonyan csokoládéöntetet csurgatunk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 6 dkg vaj
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg habtejszín
  • 15 dkg málna
  • 1 evőkanál porcukor a beszóráshoz
  • 3 db őszibarack
  • 3.5 dl tej
  • 1 tasak csokoládés pudingpor
  • 1 tasak habfixáló

Elkészítés

A tésztához a vajat és a sót egy lábasban, 2,5 dl vízzel felforraljuk. A lisztet egyszerre beleszórjuk, és állandókeverés mellett addig sűrítjük, amíg a massza elválik az edény aljától, amelyen közben hajszálvékony, fehér hártyaréteg keletkezik.

Levesszük a tűzről, és az égetett tésztát kis ideig hűlni hagyjuk, majd kézi mixer habverőjével egyenként beledolgozzuk a tojásokat.

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük; a sütőlapra sütőpapírt terítünk. A masszát nyomózsákba töltjük, amelyre egy csillag formájú nyílással ellátott fúvókát teszünk, és 12 rózsát nyomunk a tepsire, megfelelő távolságot hagyva közöttük. 35–40 percig sütjük. Kivesszük, majd süteményes rácson hűlni hagyjuk.

Ezalatt a tejből, a csokoládés pudingporból és a cukorból a tasakon feltüntetett recept szerint megfőzzük a pudingot. Kihűtjük, közben időnként megkeverjük, nehogy a teteje megbőrösödjön.

Az őszibarackokat leforrázzuk, és lehúzzuk a héját. Félbevágjuk, kimagozzuk, majd gerezdekre szeljük. Előkészítjük a málnát, ha szükséges, óvatosan leöblítjük, és háztartási törlőpapíron megszárítjuk.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a kihűlt pudingba. A fánkokat vízszintesen félbevágjuk. Mindegyiknek bekenjük az alsó felét a kihűlt pudingkrémmel, elrendezzük rajta az őszibarackgerezdeket és a málnát, majd ráborítjuk a tetejét. Meghintjük porcukorral, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

A krémes tölteléket csokoládépuding helyett 40 dkg habtejszínből, 2 tasak habfixálóból, 2 tasak vaníliás cukorból és 2 evőkanál kakaóból is elkészíthetjük. A végén a tejszínes csokoládékrémhez hozzákeverünk még 3 dkg étcsokoládét – ettől különleges, felejthetetlen íze lesz.


Csokoládékrémes képviselőfánk recepthez kapcsolódó receptek

Csokoládékrémes képviselőfánk

Csokoládékrémes képviselőfánk

A délutáni kávéhoz a csokoládékrémes képviselőfánkot friss gyümölccsel fogyasztjuk. Még ínycsiklandóbb, ha a kihűlt és félbevágott fánkok tetejére vékonyan csokoládéöntetet csurgatunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés