Csokoládés-gyömbéres mascarpone recept

Csokoládés-gyömbéres mascarpone
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
1356

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csábító desszertet rummal ízesítik.

4 személyre

  • 2 db cukorszirupban eltett gyömbérszár
  • 3 evőkanál sötét rum
  • 10 dkg sötét enyhén keserű csokoládé
  • 12.5 dkg mascarpone
  • 4 db ostyakehely

Elkészítés

A gyömbért apró kockákra vágjuk és a sziruppal együtt egy tálkába tesszük. Belereszeljük a csokoládét, és az egészet jól összekeverjük.

Alaposan összekeverjük a mascarponéval, és a krémet minél hosszabb időre behűtjük.

A krémet az ostyakelyhekbe töltve kínáljuk.

Tipp:

A rumot brandyvel, édes sherryvel vagy kávélikőrrel helyettesíthetjük.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 385 kcal/1617 kJ energia, 34 g szénhidrát, 3 g fehérje, 24 g zsír (ebből 15 g telített zsírsav), vitaminok: E-vitamin


Csokoládés-gyömbéres mascarpone

Csokoládés-gyömbéres mascarpone

A csábító desszertet rummal ízesítik.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csokoládés-gyömbéres mascarpone recepthez

Gabi - 2011. január 21.
Sziasztok ! Segítsetek, hol lehet ostyakelyhet vásárolni ? Én mindenhol ipari mennyiségben találtam.