Csokoládés-mogyoróvajas blondie recept

Csokoládés-mogyoróvajas blondie
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1066

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy igazi kalóriabomba, de egyszerűen nem lehet abbahagyni.

6 személyre

  • Blondie hozzávalói 18x27 cm-es tepsihez:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 18 dkg mogyoróvaj
  • 15 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg barna cukor (por)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • csipet só

Mascarponekrém hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Vajkaramell hozzávalói:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál víz
  • 1 dl tejszín
  • 2.5 dkg vaj

Elkészítés

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral. A csokoládét vágjuk fel apróra.

Egy keverőtálba tegyük bele a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és robotgéppel keverjük simára.

Ezután keverjük hozzá a tojást, majd szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet, és szintén keverjük simára.

Végül adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, majd egy keverőkanállal forgassuk össze.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Ezután egy habkártyával egyenletesen simítsuk el.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. Ekkor még eléggé lágynak tűnik a tészta, de mire kihűl, éppen jó lesz az állaga. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

Ezután vegyük ki a sütőből, és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd emeljük ki a papírral együtt egy rácsra, és hűtsük ki egészen.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

A teljesen kihűlt tésztára kanalazzuk rá a habos mascarponekrémet, majd tegyük be a hűtőbe ameddig a karamellt elkészítjük.

Egy serpenyőbe tegyük bele a cukrot, adjuk hozzá a vizet, és kevergetve karamellizáljuk szép világos barnára. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára. Ezután tegyük vissza a tűzre, óvatosan öntsük hozzá a tejszínt, és kevergetve addig főzzük még besűrűsödik.

Mielőtt a süteményre csorgatnánk, kevergetve hűtsük pár percig.

Vegyük ki a hűtőből a süteményt, majd ízlés szerint csorgassuk rá a karamellt.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


Csokoládés-mogyoróvajas blondie recepthez kapcsolódó receptek

Csokoládés-mogyoróvajas blondie

Csokoládés-mogyoróvajas blondie

Egy igazi kalóriabomba, de egyszerűen nem lehet abbahagyni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés