Csokoládés - meggyes gofri recept
|
Beküldő: Kiss Niki Nehézség: Elkészítési idő: 65 perc
Megnézték: |
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 db tojás
- 12 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg cukor
- csipet só
- 0.5 l tej
Krém:
- 2.5 dl tejszín (2 + 0,5 dl)
- 7 dkg étcsokoládé
- 7 dkg tejcsokoládé
- 50 dkg meggy
Elkészítés
A 2 dl tejszínben a kétféle csokoládéból összesen 10 dkg felolvasztunk, majd berakjuk a hűtőbe néhány órára.
A meggyet kimagozzuk és félretesszük.
A gofrik sütése előtt a csokis tejszínből kemény habot verünk.
A maradék 4 dkg csokoládét a maradék tejszínnel mikrohullámú sütőben felolvasztjuk.
Ezután elkezdjük sütögetni a gofrikat és mindegyiket megkenjük a csokihabbal, megszórjuk meggyel és meglocsoljuk egy kevés olvasztott csokoládéval