Csokoládés felfújt - gluténmentes recept

Csokoládés felfújt - gluténmentes
2.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1788

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vettem szuflé sütőedényt, ezért most kipróbálok ilyen fajta sütiket, mert gyorsan és hamar is elkészíthető. Akár vacsorára vagy akkor, ha csak kevés az időnk van a sütésre.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tej
  • 2.5 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

A tejet felforraljuk egy lábasban. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját, a keményitőt, cukrot összekeverjük, a felolvasztott 10 dkg étcsokival és hozzáadjuk a tejet. Ezt a keveréket folyamatos keverés mellett besűrítjük.

A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, ezt belekeverjük a csokis masszába. Ezután még hozzáadjuk a csokodés reszeléket. A felfújt formákat kikenjük vajjal és megszórjuk kristálycukorral.

A csokis keveréket a felfújt formába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.


Csokoládés felfújt - gluténmentes recepthez kapcsolódó receptek

Csokoládés felfújt - gluténmentes

Csokoládés felfújt - gluténmentes

Vettem szuflé sütőedényt, ezért most kipróbálok ilyen fajta sütiket, mert gyorsan és hamar is elkészíthető. Akár vacsorára vagy akkor, ha csak kevés az időnk van a sütésre.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés