Csokoládés keksz recept
Beküldő: Jámborné Budai Mónika Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
- 150 gr olvasztott vaj
- 100 gr cukor
- 150 gr barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 200 gr liszt
- 80 gr aprított mogyoró
- 75 gr reszelt étcsokoládé
- 75 gr reszelt tej csokoládé
Elkészítés
Készítés :Az összes hozzávalókból fakanállal kevert tésztát készítünk. Előmelegítjük a sütőt 160-180 -fokra. Szilikonos sütőpapírt teszünk a tepsibe, és kiskanállal kis halmokat rakunk a tésztából, kissé távolabb egymástól, mert sülésközben szét fog terülni.
Sütőbe rakjuk, és vigyázunk, hogy meg ne égjen. Kb. 5-10 perc alatt kész van, akkor jó ha világosbarna a süti széle. Hagyjuk kihűlni a papíron, mert csak így tudjuk szépen levenni a papírról a sütit. FÉMDOBOZBAN HETEKIG IS ELÁLL, ÉS NAGYON FINOM TEÁVAL VAGY KÁVÉVAL.