Csokoládés körtetorta

Csokoládés körtetorta

Kandi torta - kikandikál belőle a körte

2 személyre

  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • narancs reszelt héja
  • 4 dkg kakaópor
  • 1.5 dl tejszín
  • 5 db bébikörte

A mázhoz:

  • 1.2 dl tejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 dkg puha vaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük. A maradék hozzávalót a körte kivételével összedolgozzuk úgy, hogy a tejszínt utolsóként adjuk hozzá. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.

Egy kb. 16 cm-es sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, majd a tésztát elegyengetjük benne. A körtéket meghámozzuk, a magházukat kivájjuk, majd a gyümölcsöket egyenletesen elosztva a tésztába állítjuk.

A sütőformát a sütőbe helyezzük, és a tésztát készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A sütőből kivéve teljesen kihűtjük.

A mázhoz a tejszínt felforrósítjuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét.

Ezután a porcukorral és a puha vajjal simára keverjük, majd egy kanál segítségével a tésztára „ pacsmagoljuk“. Tálalásig hűtőben dermesztjük.