Csokoládés koszorú ricottakrémmel recept

Csokoládés koszorú ricottakrémmel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1579

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a csokoládés koszorú sokkal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hasonló jellegű sütemények általában, tésztája mégis porhanyós és zamatos. A rejtély kulcsa: szilvapürét keverünk bele.

4 személyre

  • 2 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg kimagozott aszalt szilva
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 6 dkg lágy vaj
  • 1 kiskanál őrölt vanília
  • 20 dkg BL112-es búzaliszt
  • 4 kiskanál sötét kakaópor egy kevés a beszóráshoz zsiradék a sütőforma kikenéséhez

A ricottakrémhez:

  • 1 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál tej
  • 0.5 kiskanál őrölt vanília
  • 25 dkg lágy ricotta

Elkészítés

A szilvát tálba tesszük, 1,5 dl lobogó vízzel leforrázzuk, és fedő alatt kb. 30 percig ázni hagyjuk.

A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A vajat kikavarjuk habosra, közben apránként hozzáadjuk a cukrot.

A szilváról nem öntjük le a vizet, hanem azzal együtt turmixgépbe borítjuk, pépesítjük, majd a vaníliával és a sóval a vajas-cukros keverékhez adjuk. Beleütjük a tojásokat, és az egészet addig keverjük, amíg krémes masszát nem kapunk.

Rászitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaót, és rövid ideig keverve, éppen csak elvegyítjük a hozzávalókat. A tésztát a formába töltjük, és egyenletesre simítjuk a tetejét.

Az előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután elkészült, 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük a formából, és a süteményes rácsra tesszük, ahol teljesen kihűtjük.

A ricottát finom lyukú szitán tálba passzírozzuk, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet és a porcukrot, és az egészet krémesre keverjük. A tortát tálra tesszük, és a tetejére kenjük a ricottás krémet. Megszórjuk kakaóval, és azonnal tálaljuk.

Csokoládés-diós koszorú. A tésztát az alaprecept szerint készítjük, de a 4. lépésben még 10 dkg darabolt diót is hozzákeverünk. A ricottát 3 evőkanál készen kapható csokoládéöntettel, 1 evőkanál mézzel és 1/2 kiskanál fahéjjal kikavarjuk, majd a krémet a koszorúra kenjük. Félbevágott dióbéllel díszítjük. A koszorút ízlés szerint megtölthetjük félbevágott, portói borba áztatott friss fügével és narancsgerezdekkel.

Tipp:

A szilvát vörösborba vagy vörös portóiba is beáztathatjuk. A változatosság kedvéért aszalt szilva helyett aszalt sárgabarackkal is elkészíthetjük ezt a finom süteményt.n


Csokoládés koszorú ricottakrémmel

Csokoládés koszorú ricottakrémmel

Ez a csokoládés koszorú sokkal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hasonló jellegű sütemények általában, tésztája mégis porhanyós és zamatos. A rejtély kulcsa: szilvapürét keverünk bele.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés