Csokoládés muffin marcipánnal töltve recept
|
Beküldő: Kiss Niki Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
- 12.5 dkg liszt
- 2 evők. kakaópor
- 2.5 dkg reszelt tejcsokoládé
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 db tojás
- 6 dkg cukor
- 6.5 dkg puha vaj,
- 1.5 dl tejföl
- 10 dkg marcipán
A tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál tejföl
Elkészítés
A marcipánt 12 darabra vágjuk. A lisztet a kakaóval, a csokival, a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverjük.
A tojást a cukorral, a puha vajjal és a tejföllel elkeverjük. Ezután hozzákeverjük a lisztes keveréket.
A muffin formákat kibéleljük papírral vagy kikenjük margarinnal majd mindegyikbe egy evőkanál masszát kanalazunk erre rárakjuk a marcipándarabokat, majd a maradék masszával a muffinokat befödjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Amikor kihűlt, gőz fölött felolvasztott csokoládé és tejföl keverékébe mártogatjuk a muffinokat valamint színes cukorgyönggyel díszítjük