Csokoládés ostya

Csokoládés ostya
8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 40 dkg kakaós nápolyi

A krémhez:

  • 40 dkg édesített sűrített tej
  • 3 db tojássárgája
  • 11 dkg puha vaj
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 13 dkg dió
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A krémhez a sűrített tejet, a tojássárgáját és a vajat összekeverjük, majd állandó kevergetés mellett közepes lángon felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a kókuszt, a durvára vágott diót és a vaníliát, és 15 percet hűlni hagyjuk.

A durvára vágott csokoládét a vajjal együtt mikrohullámú sütőben (alacsony fokozaton, gyakran megkeverve) megolvasztjuk.

Az ostyák egyik oldalát belemártjuk a csokoládéba, majd egy rácson teljesen megdermesztjük. Másik oldalukat belemártjuk a kókuszos-diós krémbe, és a maradék csokoládéval díszítve tálaljuk.