Csokoládés piskótatekercs málnakrémmel recept

Csokoládés piskótatekercs málnakrémmel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3312

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csokoládés piskótát megtölthetjük 1 összezúzott banánból, 2 kiskanál mézből és 20 dkg lágy krémsajtból kikevert krémmel is.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db tojás
  • 7.5 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 2.5 dkg kakaópor

A töltelékhez:

  • 12.5 dkg friss vagy fagyasztott málna
  • 20 dkg zsírszegény lágy krémsajt
  • 2 kiskanál porcukor

A díszítéshez:

  • 1 kiskanál porcukor

Elkészítés

A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). Egy kisebb sütőlapot vagy egy 30x20-25 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral.

Feltörjük, és szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadunk 2-3 evőkanál langyos vizet, és elektromos kézi habverővel vagy háztartási robotgépben kemény habbá verjük. Folyamatosan kevergetve, apránként hozzáadjuk a cukrot. Ezután beleöntjük a tojássárgáját, és alacsonyabb fokozaton gyorsan elkeverjük.

A lisztet és a kakaóport összekeverjük,és a habos masszára szitáljuk. Egy nagy fémkanállal vagy egy tésztalapáttal óvatosan a masszába forgatjuk, nem szabad felverni, mert a tészta ragacsos lesz.

A nyers piskótatésztát az előkészített sütőlapon egyenletesen szétterítjük, majd 7-10 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta szilárd, de ruganyos,illetve, ha a beleszúrt sütőtűre nem ragad már massza.

A piskótát kivesszük a sütőből, és azonnal kiborítjuk a tepsiből. Óvatosan lefejtjük róla a sütőpapírt, és egy recés élű késsel levágjuk a ropogósszéleket. Az egyik rövidebb oldalától nagyjából 2,5 cm-re végigkarcoljuk a tésztát, hogy könnyebb legyen feltekerni.

A piskótára sütőpapírt fektetünk,és a megkarcolt rövidebb oldalánál kezdve felgöngyöljük, majd rácsra tesszük, és 30 percig hűlni hagyjuk.

Közben a töltelékhez a málnát gyorsan leöblítjük, és lerázzuk róla a vizet. Egy tálba tesszük, és villával kissé összetörjük. Hozzáadjuk a lágy krémsajtot, és ízlés szerint megcukrozzuk. Lefedjük a málnakrémet, és a hűtőszekrénybe tesszük.

A kihűlt piskótát óvatosan kitekerjük,a sütőpapírt eltávolítjuk. Bekenjük a tetejét a málnakrémmel, de a széleken egy keskeny (kb. 1 cm- es) csíkot szabadon hagyunk.

A piskótát újból felgöngyöljük. Ne ijedjünk meg, ha feltekerés közben a teteje megreped, ettől még éppen olyan jól fog mutatni.

A piskótatekercs tetejére porcukrot szitálunk, majd süteményestálra helyezzük.

A recept tápértéke:

170 kcal (709 kJ), 8 g fehérje, 5 g zsír, 24 g szénhidrát


Csokoládés piskótatekercs málnakrémmel recepthez kapcsolódó receptek

Csokoládés piskótatekercs málnakrémmel

Csokoládés piskótatekercs málnakrémmel

A csokoládés piskótát megtölthetjük 1 összezúzott banánból, 2 kiskanál mézből és 20 dkg lágy krémsajtból kikevert krémmel is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés