Csokoládés pite

Csokoládés pite

Ebből a finomságból nem lehet sokat enni, elég egy szelet is, mert csupa-csupa csoki. :) Brutálisan tömény édesség, na persze csakis jó értelemben. Igazi energiabomba! Ha netán kicsit száraznak, töménynek éreznéd, akkor tedd könnyebbé egy gombóc vanília fagylalttal ... ;)

8 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 4 dkg kristálycukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 400 g étcsoki (tibi)
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 12 dkg liszt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Piteforma 8 személyre: átmérő: 25 cm, magasság: 4 cm

Először a margarint az összetördelt csokival a gőz felett összeolvasztjuk. Félretesszük hűlni.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk. A piteformába a kezünkkel a tésztát belenyomkodjuk, de úgy, hogy pereme is legyen.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral jól kikeverjük és a fehérjét pedig kemény habbá felverjük.

A KIHŰLT csoki krémhez először a cukros tojássárgáját adjuk, majd a tojásfehérje kemény habját és végül a lisztet keverjük bele.

A tésztára ráöntjük a csoki tölteléket és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

Tipp: A megsült, kihűlt pite tetejét megszórhatjuk akár fehércsoki-reszelékkel is.