Csokoládés semifreddo

Csokoládés semifreddo

Igazi nyári desszert, csokis és nagyon finom!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg mascarpone
  • 0 kevés tejföl
  • 1 ek házi vanília kivonat (alkoholos)
  • (méz)
  • étcsokoládé
  • holland kakaópor a díszítéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral, majd hozzáadunk 2 dl meleg tejet, és gőz fölött addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz. Végül hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.

Lehűtjük a krémet, majd belekeverjük a mascarponét, a tejfölt, a vanília kivonatot. Ízlés szerint tehetünk bele mézet is, ha édesebben szeretjük, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét. Egy 12 cm-es tortaformát folpackkal kibélelünk (érdemes előtte kevés olajjal kikenni a formát, akkor nem fog csúszkálni a fólia) és beleöntjük a krémet.

Egy éjszakát pihentetjük a mélyhűtőben. Tálaláskor kakaóporral hintjük meg.