Csokoládés tiramisu recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Ciao, csoki - örömmel látunk a tiramisuban!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 6 db tojássárgája
- 11 dkg cukor
- 50 dkg mascarpone
- 3 db tojásfehérje
- 2.5 dl erős presszókávé
- 2 dl Amaretto vagy Marsala likőr
- 30 db savoiardi (vagy más babapiskóta)
- 20 dkg étcsokoládé
- 4 evőkanál kakaópor
Elkészítés
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzávegyítjük a mascarponét. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk az előző keverékhez. A langyos kávét összekeverjük az Amaretto likőrrel.
A babapiskóta felét egy tál aljára rétegezzük, meglocsoljuk a kávé felével, majd bevonjuk a mascarponés krém felével és egy vékonyabb réteg olvasztott csokival.
Erre teszünk egy második réteg babapiskótát, megöntözzük kávéval, rákenjük a maradék mascarponés krémet, majd a csokoládét, és alufóliával lefedve legalább 5 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt meghintjük kakaóporral.
Csokoládés tiramisu recepthez kapcsolódó receptek
Csokoládés tiramisu
Ciao, csoki - örömmel látunk a tiramisuban!