Csokoládés tiramisu

Csokoládés tiramisu

Ciao, csoki - örömmel látunk a tiramisuban!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 db tojássárgája
  • 11 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 db tojásfehérje
  • 2.5 dl erős presszókávé
  • 2 dl Amaretto vagy Marsala likőr
  • 30 db savoiardi (vagy más babapiskóta)
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál kakaópor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzávegyítjük a mascarponét. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk az előző keverékhez. A langyos kávét összekeverjük az Amaretto likőrrel.

A babapiskóta felét egy tál aljára rétegezzük, meglocsoljuk a kávé felével, majd bevonjuk a mascarponés krém felével és egy vékonyabb réteg olvasztott csokival.

Erre teszünk egy második réteg babapiskótát, megöntözzük kávéval, rákenjük a maradék mascarponés krémet, majd a csokoládét, és alufóliával lefedve legalább 5 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt meghintjük kakaóporral.