Csokoládétorta őszibarackkal recept

Csokoládétorta őszibarackkal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
894

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízlés szerint az őszibarackot lecserélhetjük pl. körtére, almára.....

4 személyre

  • 26 cm-es tortaformához:
  • 1 kg őszibarack
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.25 teáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd rakjuk ki a cikkekre vágott őszibarackkal.

A porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, és a puha margarint kezdjük el habosra keverni. Pár perc után adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük alaposan össze. Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a szódabikarbónával, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához, és szintén keverjük pár percig, hogy egy sima masszát kapjunk.

Ezután a tortaformában lévő barack tetejére kanalazzuk rá a simára kevert tésztát, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét. (kicsit ütögessük a tortaformát az asztallapjához)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 45 percig sütöttem)

A sütőből kivéve, hagyjuk a tortát a formában pár percig hűlni, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk át egy tálcára. Ezután a sütőpapírt óvatosan húzzuk le a barackról, és így hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.


Csokoládétorta őszibarackkal recepthez kapcsolódó receptek

Csokoládétorta őszibarackkal

Csokoládétorta őszibarackkal

Ízlés szerint az őszibarackot lecserélhetjük pl. körtére, almára.....

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés