Csorba leves recept

Csorba leves
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5002

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Keleten van keletje - Erdélybe is eljutott

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
  • 50 dkg sovány sertéshús
  • 1 kiskanál őrölt fekete bors
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 3 db burgonya
  • 1 db csípős paprika
  • 1 db citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • csipet só
  • 10 dkg liszt

Elkészítés

Az olajat felhevítjük, az apróra vágott hagymát megdinszteljük benne, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott húst, és enyhén megpörköljük.

Hozzáöntünk egy kevés vizet, majd sózzuk, borsozzuk, és 10-12 percig pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, felöntjük vízzel, és puhára főzzük.

Közben hozzáadjuk a csípős paprikát, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.

Míg a leves fő, galuskatésztát készítünk, majd mielőtt a zöldségek teljesen megpuhulnának, a levesbe szaggatjuk, és készre főzzük benne. Végül hozzáadjuk a citromlét, és tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.


Csorba leves recepthez kapcsolódó receptek

Csorba leves

Csorba leves

Keleten van keletje - Erdélybe is eljutott

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csorba leves recepthez

csutkajutka - 2012. február 22.
Nagyon tetszik a recept, bár inkább gulyáshoz hasonlít. A mi konyhánkban csontos húsból készül esetleg apró húsgombóccal. Nincs benne nokedli, viszont rengeteg féle zöldség (káposzta is). A végén apróra vágott leostyán, kapor, zeller, petrezselyem zöld kerül bele. Paradicsomlével savanyítok, de legjobb a korpacibere (bors-nak nevezik románul).