Csülök pékné módra recept
Beküldő: luveges Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
Vigyázat, hamar elfogy!
A recept hozzávalói ( személyre)
A csülökhöz:
- 1 db nagyobb hátsó csülök
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál egész bors
- 3 db babérlevél
- 3 teáskanál só
A körethez:
- 2 kg krumpli
- 4 teáskanál só
- 2 mokkáskanál őrölt bors
- 4 teáskanál majoranna
- 4 teáskanál pirospaprika
- 1 dl olaj
- 3 db nagyobb fej vöröshagyma
Elkészítés
A megtisztított csülköt a négyfelé vágott vöröshagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel és a sóval kuktában egy óra alatt puhára főzzük.
A nyers burgonyát kisebb kockára vágjuk és egy nagyobb tepsibe tesszük. A vöröshagymát félkarikára vágjuk, rádobjuk a burgonyára, megszórjuk a fűszerekkel és olajjal meglocsoljuk, majd két kézzel alaposan összekeverjük.
A puhára főtt csülökből kiszedjuk a csontot. A burgonyával megrakott tepsi közepére helyezzük úgy, hogy burgonya ne legyen a csülök alatt.
Előmelegített sütőbe helyezzük és pirosra sütjük, közben a burgonyát többször megkeverjük. sütési hőfok: 200 °C ; sütési mód: alul-felül sütés; tepsi mérete: 40X40X5 cm