Cukkini krémleves (vichyssoise) recept

Cukkini krémleves (vichyssoise)
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
3143

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű és könnyen elkészíthető cukkini krémleves recept, cukkinivel, póréhagymával, krumplival - akár hidegen is.

8 személyre

  • 65 dkg póréhagyma (fehér és világoszöld része)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 1.2 kg krumpli
  • 50 dkg cukkini
  • 1 liter csirkealaplé
  • 4 dl tejszín
  • só, bors
  • snidling a tálaláshoz

Elkészítés

A vékony karikákra vágott pórét és az apróra vágott fokhagymát vajon kb. 6 perc alatt puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a karikára vágott krumplit és cukkinit, 5 percig együtt főzzük, majd felöntjük az alaplével, és addig forraljuk, míg a krumpli puhára nem fő.

A tűzről levéve fél órát állni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és lefedve legalább 4 órára a hűtőbe tesszük. Snidlinggel megszórva tálaljuk.


Cukkini krémleves (vichyssoise) recepthez kapcsolódó receptek

Cukkini krémleves (vichyssoise)

Cukkini krémleves (vichyssoise)

Egyszerű és könnyen elkészíthető cukkini krémleves recept, cukkinivel, póréhagymával, krumplival - akár hidegen is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés