Cukkini rakottas recept

Cukkini rakottas
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
3790

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízletes egytálétel, melyet beáztatott cserépedényben is készíthetünk. A cukkinit pár percre előfőzött és leszűrt karfiollal, kelkáposztával, párolt padlizsánnal is helyettesíthetjük.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 80 dkg csont nélküli tarja vagy csibe- pulykamell
  • 50 dkg vegyes darálthús
  • 0.5 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 2 db szikkadt zsemle vagy 1 szelet kenyér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • 3 db cukkini
  • 0.5 csokor petrezyelyemzöld
  • 3 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 10 dkg füstöltsajt
  • vegeta
  • só, őrölt bors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

Sózzuk, vegetával ízesítjük a szeletelt húst. Kettesével kevés olajon 2-3 percig átsütjük mindkét oldalát. Kivesszük. A zsiradékban üvegesre sütjük a szálára vágott hagymát, az ízesített, karikára szelt cukkini 2/3-át. Ízesítjük, kivesszük. A darálthúsba tesszük a tejben megáztatott és jól kinyomkodott zsemlét, majd a maradék szaftba forgatjuk, fehéredésig sütjük. Kivesszük, hozzáadjuk a felvert tojást, az apróra vágott petrezselyem-zöldet, borsot, szerecsendió reszeléket, tovább ízesítjük, ha szükséges.

Közben a megtisztított és karikára vágott burgonyát kevés sós vízben megfőzzük, majd leszűrve olajjal kikent sütőtálba helyezzük. Rátesszük az elősütött húst, rákenjük a darálthúsos masszát, beterítjük a párolt cukkini nagy részével, beborítjuk a fele sajttal, leöntjük az áztatás után visszamaradt tejjel, amit az ízesített tejfölbe kevertünk.

Betakarjuk a maradék vékonyra szelt, nyers, sózott cukkinivel. 170 fokon 30 percig sütjük. Kivesszük, ráreszeljük a maradék füstöltsajtot, pár percre még visszahelyezzük a sütőbe, hogy kissé ráolvadjon a sajt.


Cukkini rakottas recepthez kapcsolódó receptek

Cukkini rakottas

Cukkini rakottas

Ízletes egytálétel, melyet beáztatott cserépedényben is készíthetünk. A cukkinit pár percre előfőzött és leszűrt karfiollal, kelkáposztával, párolt padlizsánnal is helyettesíthetjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés