Cukkini rakottas, gombásrizzsel

Cukkini rakottas, gombásrizzsel
4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db kisebb cukkini
  • 4 db paradicsom
  • 40 dkg sovány darált sertéshús
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, frissen őrölt színes bors és rozmaring (amennyiben van friss, akkor azt használjunk, durvára vágva, de jó az őrölt is)
  • bazsalikom, ugyan úgy, mint a rozmaring
  • 1 pohár tejföl
  • 10 dkg tetszőleges reszelt sajt (a füstölt a legjobb)

A rizshez:

  • 1 pohár rizs (2,5 dl)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 pohár forró víz
  • 6 szem gomba
  • só, őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A darált sertéshúst két evőkanál olívaolajon fehéredésig sütjük, rászórjuk a fűszereit, só, frissen őrölt színes bors, és a rozmaring. Kissé együtt sütjük. Meghámozzuk a vöröshagymát, és kettévágva felszeleteljük.

A másik két evőkanál olíva olajjal kikenünk egy hőálló jénait, és beleszórjuk a felszelt hagymát, erre egyenletesen ráterítjük a darált húst, majd beborítjuk a héjától megfosztott paradicsom karikákkal, melyeket bazsalikommal ízesítünk, kissé sózunk, és borsozunk.

A paradicsom tetejére kerül a megmosott, felkarikázott cukkini, melyet szintén sózunk, és borsozunk. Legfelülre a tejföl kerül. Betesszük az előmelegített sütőbe, és egészen a cukkini puhulásáig sütjük, ekkor beborítjuk a reszelt sajttal, melyet szép pirosra sütünk a tetején.

Köretnek gombás rizst adunk az étel mellé. A rizst két evőkanál olajon megpirítjuk, majd felöntjük a forró vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. A maradék olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, és rátesszük a jól megmosott, felvágott gombát, sózzuk borsozzuk, megszórjuk petrezselyem zölddel, és zsírjára sütjük, majd összevegyítjük a kész rizzsel. Jó étvágyat kívánok hozzá!!