Cukkinikrokett kaporral és fetával recept

Cukkinikrokett kaporral és fetával
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
4533

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Krokett cukkiniből!

4 személyre

  • 65 dkg cukkini
  • 1 kiskanál só
  • 2 db újhagyma
  • 3 evőkanál friss kapor + a tetejére
  • 3 evőkanál frissen aprított menta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 0.5 kiskanál frissen őrölt bors
  • 5 dkg panko morzsa (vagy friss zsemlemorzsa)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg feta sajt
  • olaj a sütéshez
  • joghurt a tálaláshoz

Elkészítés

A lereszelt cukkinit megsózzuk, fél órán át állni hagyjuk, majd kifacsarjuk, és egy edénybe tesszük.

Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott újhagymát, a kaprot, a mentát, az apróra vágott fokhagymát, a citromhéjat és a borsot, majd óvatosan hozzákeverjük a morzsát, az enyhén felvert tojást és az apró darabokra vágott feta sajtot.

A masszából 2 evőkanálnyi adagokban pogácsákat formázunk, majd egy alufóliával kibélelt tepsibe rendezzük, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

A pogácsákat forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. A tetejükre 1-1 evőkanál joghurtot teszünk, és kaporral megszórva tálaljuk.


Cukkinikrokett kaporral és fetával recepthez kapcsolódó receptek

Cukkinikrokett kaporral és fetával

Cukkinikrokett kaporral és fetával

Krokett cukkiniből!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés