Cukkinis-kolbászos ragu szélesmetélttel recept

Cukkinis-kolbászos ragu szélesmetélttel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
478

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, és laktató ebéd a tésztás ételek kedvelőinek.

2 személyre

  • 1 db zsenge sárga cukkini
  • 1 db zsenge zöld cukkini
  • 3 db debreceni (v. jóféle kolbász)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • őrölt színes bors
  • 1.5 dl Hulala főzőkrém (v. főzőtejszín)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg széles metélt (v. ízlés szerinti tészta)
  • tálaláshoz ízlés szerinti kemény sajt.

Elkészítés

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A kolbász vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, és süssük pár percig, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd szórjuk meg a petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve, addig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.

Végül öntsük fel a főzőkrémmel, (v. tejszínnel) keverjük óvatosan össze, majd addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük, és csepegtessük le, és rögtön tálaljuk.

Tálaláskor tegyük a tésztát tányérra, kanalazzuk rá a cukkinis-kolbászos ragut, majd szórjuk meg ízlés szerint a sajtforgáccsal.


Cukkinis-kolbászos ragu szélesmetélttel recepthez kapcsolódó receptek

Cukkinis-kolbászos ragu szélesmetélttel

Cukkinis-kolbászos ragu szélesmetélttel

Egyszerű, és laktató ebéd a tésztás ételek kedvelőinek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés