Cukkinis-sajtos tészta csőben sütve recept

Cukkinis-sajtos tészta csőben sütve
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
395

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lehet kicsit tovább tart összeállítani, de a végeredmény kárpótolni fog a ráfordított plusz időért.

2 személyre

  • 1 kisebb cukkini
  • 15 dkg tészta (penne, kagyló...)
  • 20 dkg sajt (reszelve)
  • 3 db paradicsom
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1.5 dl tej
  • őrölt fehér bors
  • bazsalikom

Elkészítés

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd hideg vízzel öblítsük le, és csepegtessük le alaposan.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet és kevergetve pirítsuk világos zsemle színűre. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejet. Ezután keverjük simára, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot.

Ezután tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.

Egy tálba tegyük bele a lecsepegtetett tésztát és cukkinit, az apróra vágott bazsalikomot, majd keverjük össze. Ezután öntsük rá a sajtszószt, majd ismét keverjük össze óvatosan.

Egy jénai tálat kenjünk ki vajjal, majd öntsük bele a sajtszószos-cukkinis tésztát. Ezután rakjuk rá a felszeletelt paradicsomot, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal.

Helyezzük be az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd szedjük tányérokra és úgy kínáljuk.


Cukkinis-sajtos tészta csőben sütve recepthez kapcsolódó receptek

Cukkinis-sajtos tészta csőben sütve

Cukkinis-sajtos tészta csőben sütve

Lehet kicsit tovább tart összeállítani, de a végeredmény kárpótolni fog a ráfordított plusz időért.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés