Cukkinis-sonkás szelet recept

Cukkinis-sonkás szelet

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
876

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kevés idővel rendelkezőknek ajánlanám, mert nem csak egyszerű, hanem nagyon finom. Ebédre, vagy éppen vacsorára is elkészíthetjük.

2 személyre

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db zsenge cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg mascarpone
  • 10 dkg ricotta
  • 1 db tojás
  • 5 dkg sajt (parmezán, edami...)
  • 3 szelet sonka
  • paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockára, a fokhagymát vágjuk nagyon apróra.

Egy serpenyőbe forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit. Szórjuk meg sóval, őrölt borssal, keverjük alaposan össze, majd pároljuk félpuhára. Ekkor tegyük hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pároljuk még pár percig, hogy a cukkini azért roppanós maradjon.

A mascarponét, a ricottát, a reszelt sajtot, és a tojást, ízlés szerint sózzuk, majd óvatosan keverjük hozzá a megpárolt cukkinit, és hagyjuk kihűlni.

Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.

Ezután tekerjük ki a papírból, majd vágjuk félbe, és helyezzük egymás tetejére. Az így kapott tésztalapot, vágjuk négy egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1-1,5 cm-re éles késsel vágjuk kicsit be a tésztalapot. (vigyázzunk nehogy átvágjuk az egész tésztát, éppen csak egy kicsit vágjunk bele. így szép magasra feljön majd sütéskor a leveles tészta)

Az előzőleg elkészített cukkinis tölteléket kanalazzuk a tészta közepére, majd csipkedjük rá a sonkát, és tegyük rá a feldarabolt paradicsomot.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymástól kicsit távolabb az elkészült lepényeket. (én a tepsivel együtt betettem a fagyasztóba 10 percre az előkészített tésztát, de ez el is hagyható)

Helyezzük a tepsit forró sütőbe, majd 10-15 perc alatt süssük a lepényeket szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 200 fokon, 10 percig sütöttem)

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni. Ízlés szerint salátát is kínálhatunk hozzá, de anélkül is nagyon finom, laktató.


Cukkinis-sonkás szelet recepthez kapcsolódó receptek

Cukkinis-sonkás szelet

Cukkinis-sonkás szelet

Kevés idővel rendelkezőknek ajánlanám, mert nem csak egyszerű, hanem nagyon finom. Ebédre, vagy éppen vacsorára is elkészíthetjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés